nieuws

Van Raak kijkt uit naar samenwerking met Curaçao

Curaçao heeft gisteren in overgrote meerderheid vóór het Koninkrijk en tégen corruptie gekozen. SP-Kamerlid Ronald van Raak is tevreden met de uitslag. 'Het is goed om te zien dat de meeste mensen hebben laten merken klaar te zijn met de corrupte regering van Gerrit Schotte. Hoewel het verontrustend is dat deze toch nog een zetel won, ben ik toch blij met de uitslag. Schotte partij, de MFK, moet nu de grootste twee partijen PAR en MAN vóór laten gaan in het vormen van een nieuwe regering.'

Oud-president Schotte werd onlangs veroordeeld tot drie jaar cel wegens corruptie en witwassen, maar is op vrije voeten omdat hij in hoger beroep is gegaan. Van Raak: 'Ik hoop dat het hoger beroep nu snel plaatsvindt, zodat Schotte eindelijk de gevangenis in kan.'

Vanaf vandaag moet er gewerkt worden aan het herstellen van de banden tussen Nederland en Curaçao. De hoop is nu gevestigd op de partijen die afstand nemen van de praktijken van Schotte. Van Raak: 'Er moet nu een stabiele regering komen die echt gaat aanpakken. Curaçao kampt met grote problemen. Zo is de armoede er groot, mede waardoor de corruptie er zo welig kon tieren. Wanneer de samenwerking tussen Nederland en Curaçao weer wordt opgepakt, kan daar een grote slag geslagen worden. Van Raak: 'De gewone mensen hebben al lang genoeg geleden onder fout bestuur. Het wordt tijd dat de regering van Curaçao zich daadwerkelijk om hen gaat bekommeren.'

Betrokken SP'ers