nieuws

Kabinet moet in actie komen voor AkzoNobel

Maarten Hijink

Het kabinet moet in actie komen en AkzoNobel bijstaan nu het Amerikaanse PGG probeert het verf- en chemiebedrijf over te nemen. SP-Kamerlid Maarten Hijink stelt dat Nederland niet lijdzaam moet toezien hoe werkgelegenheid en belangrijke onderzoeksactiviteiten binnen AkzoNobel verdwijnen door een ongewenste overname uit het buitenland.

De SP wil dat de overheid een veel actiever industriebeleid voert. Hijink: 'Het is idioot om gezonde bedrijven zomaar in de uitverkoop te zetten en op te laten delen. Als nationale belangen zoals werkgelegenheid en innovatie in het geding zijn dan moeten we meer doen om belangrijke en gezonde bedrijven te behouden. Dat geldt ook voor AkzoNobel. Je laat zo'n sterk bedrijf niet kapot maken omdat een concurrent dat graag wil of omdat aandeelhouders willen cashen.'

Hijink heeft samen met SP-Kamerlid Bart van Kent schriftelijke vragen gesteld aan minister Kamp van Economische Zaken en minister Asscher van Sociale Zaken. Ze willen ondermeer weten wat de ministers gaan doen om de ondernemingsraad van AkzoNobel te ondersteunen en welke andere maatregelen genomen worden om een vijandige overname te voorkomen.

 

 

Betrokken SP'ers