nieuws

SP start onderzoek onder verpleegkundigen in ziekenhuizen

Marktwerking en concurrentie hebben grote gevolgen voor het personeel dat werkt in de zorg. De SP wil weten hoe zorgpersoneel deze gevolgen ervaart. Daarom starten SP-Kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven een onderzoek onder de verpleegkundigen die in het ziekenhuis werken. 

Van Gerven: 'De zorg is flink op zijn kop gezet door dit kabinet. Kunnen de verpleegkundigen in het ziekenhuis de zorg leveren die zij willen leveren?  Hoe gaan zij om met de bureaucratie die de marktwerking met zich meebrengt. En welke gevolgen hebben alle veranderingen voor de werkdruk en de arbeidsomstandigheden in de ziekenhuizen?’

Leijten en Van Gerven roepen alle werknemers van ziekenhuizen op om de SP-enquête in te vullen. 'De vrouwen en mannen die het werk doen, weten het beste hoe de vlag erbij hangt. Zij kunnen ons, de politiek, inzicht geven in de werkdruk, bureaucratie en kwaliteit van de zorg,' zegt Henk van Gerven.

Werkt u als verpleegkundige in het ziekenhuis? Doe dan mee aan ons onderzoek. Het invullen van de enquête kost ongeveer 20 minuten. U kunt de link ook doorsturen aan collega's. Hoe meer mensen meewerken, hoe completer wij de zorg in kaart kunnen brengen.   

Update: inmiddels is het onderzoek gesloten.

 

 

 

Betrokken SP'ers