nieuws

Moed-debat 'CPB: Objectieve scheidsrechter of neoliberale thuisfluiter?'

Afgelopen jaren is er meermaals kritiek geuit op de aannamen en voorspellingen van het Centraal Planbureau (CPB). Een hoger minimumloon zou de werkloosheid doen stijgen, terwijl het effect van bezuinigingen op de werkloosheid goeddeels genegeerd wordt. De financiële crisis werd niet voorspeld, de euro zou een weeksalaris opleveren en klimaatverandering werd als verdienkans voor Nederland voorgesteld. Op zaterdag 27 februari van 11 tot 14 uur organiseert het Wetenschappelijk Bureau van de SP, SPark, een symposium over de politieke rol van het CPB. 

De sprekers Alfred Kleinknecht (Hans-Böckler-Stiftung), David Hollanders (SPark), Paul de Beer (UvA/FNV) en Hans de Geus (RTL-Z) zullen hun ideeën en ervaringen uiteenzetten. Na de pauze reageert Arnold Merkies (SP Tweede Kamerlid) en is er discussie onderling en met de zaal onder leiding van Jan Marijnissen. De toegang is gratis en open voor iedere belangstellende. U kunt zich hier aanmelden

Betrokken SP'ers