nieuws

Siderius: Snel einde maken aan chaos kinderopvangtoeslag

Afgelopen week ontvingen 90.000 ouders een onterechte naheffing van de Belastingdienst vanwege de kinderopvangtoeslag. SP-Kamerlid Tjitske Siderius wil dat er een snelle oplossing komt voor deze chaos. ‘Dit is niet de eerste keer dat er fouten worden gemaakt met de kinderopvangtoeslag. Het lijkt wel een huishouden van Jan Steen bij de Belastingdienst. Ik wil dat minister Asscher snel met een oplossing komt.’

Door fouten bij de Belastingdienst moeten veel ouders honderden, soms duizenden, euro’s terugbetalen. Door bezwaar te maken, kunnen de onterecht verstuurde naheffingen komen te vervallen. Siderius: ‘De minister vindt dat de ouders de fout recht moeten zetten door bezwaar te maken. Maar zij hebben deze fout niet gemaakt. Ik wil dat ouders kunnen vertrouwen op een juiste berekening van de Belastingdienst.’

Betrokken SP'ers