nieuws

SP steunt strijd voor goede cao sociale werkplaatsen

7500 boze medewerkers van sociale werkvoorzieningen uit het hele land voerden donderdag 19 november op het Malieveld in Den Haag actie voor een goede cao. De medewerkers zijn boos omdat de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de sociale werkvoorziening zijn vastgelopen. Dit gebeurde nadat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een beschamend slecht loonbod had gedaan, terwijl ze wel een normale cao met loonsverhoging heeft afgesloten voor hun andere werknemers, de gemeenteambtenaren.

'De werkers in de sociale werkvoorziening hebben recht op een fatsoenlijk loon en goede arbeidsvoorwaarden, net als alle andere Nederlanders,' zei SP-Kamerlid Sadet Karabulut in gesprek met de strijdvaardige medewerkers in de actietent op het Malieveld. 'Staatssecretaris Klijnsma moet ingrijpen en zorgen dat er werkzekerheid en loonruimte komt. Ook moeten de seniorenregeling en de loongarantie blijven bestaan.'

Tijdens de demonstratie op het Malieveld hebben ruim dertig medewerkers van de sociale werkvoorziening het kantoor van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) aan de Nassaulaan in Den Haag bezet. Ze gaan daar niet weg voordat ze een nieuwe CAO hebben gesloten. De SP zal de medewerkers in de SW blijven steunen in hun strijd voor een goede CAO.

 

Betrokken SP'ers