nieuws

SP steekt ambulancepersoneel hart onder de riem

ambulancepersoneel

Woensdag voerden ambulancemedewerkers in Den Haag actie voor een betere cao. SP-Kamerlid Renske en de SP Den Haag waren aanwezig om de medewerkers een hart onder de riem te steken. 

Ambulancepersoneel zit al acht maanden zonder cao en voert al tijden actie voor een fatsoenlijke cao. Leijten: ‘Door de bezuinigingen van de afgelopen jaren staat de ambulancezorg en de voorwaarden waaronder het personeel moet werken onder grote druk. Dat is onbegrijpelijk want ambulancemedewerkers zijn onmisbaar voor goede zorg. Ambulancepersoneel verdient een goede cao, zij leveren cruciaal en goed werk.’

De SP maakt zich ook zorgen om de toekomst van de ambulancezorg. Per 2018 gaat een nieuwe organisatie van de ambulancezorg in.  Leijten: ‘De minister koerst aan op een verdeling via aanbestedingen en marktwerking of wil alle macht aan de zorgverzekeraars overgeven. Dat moeten we niet hebben.’  Omdat de minister alleen met werkgevers en zorgverzekeraars praat over de toekomst van de ambulancezorg is SP deze zomer een enquête gestart onder ambulancepersoneel om te horen hoe zij hun toekomst het liefste zien. In korte tijd werd de enquête al bijna 1000 keer ingevuld. De enquête kan hier worden ingevuld. De SP zal de resultaten 1 oktober bespreken met de minister tijdens een debat over de toekomst van de ambulancezorg.

Betrokken SP'ers