nieuws

445.000 handtekeningen voor referendum EU-verdrag

Het comité GeenPeil heeft de benodigde 300.000 handtekeningen binnengehaald voor een referendum over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. Waarschijnlijk begin volgende jaar komt er een referendum over de wet die het Associatieverdrag EU-Oekraïne goedkeurt.

SP-leider Emile Roemer is verheugd dat het benodigde aantal handtekeningen is behaald: 'De initiatiefnemers van GeenPeil verdienen een groot compliment. Er is hard gewerkt om meer dan 300.000 handtekeningen te verzamelen voor een referendum over een belangrijk EU-verdrag met Oekraïne. Het is belangrijk en goed dat Nederlanders eindelijk weer inspraak krijgen over de vraag of er meer of minder EU-bemoeienis moet komen. Mensen voelen zich niet betrokken bij het huidige Europa. Dit referendum is van betekenis omdat Nederlanders - voor het eerst sinds 2005 - zich kunnen uitspreken over de toekomst van Europa.'

GeenPeil is een initiatief van Burgercomité-EU, weblog GeenStijl en het Forum voor Democratie van eurocriticus Thierry Baudet.  

Betrokken SP'ers