nieuws

SP start meldpunt betalingsproblemen eigen bijdrage in de zorg

Renske Leijten

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de eigen bijdrage in de zorg. Deze bijdrage zal het komende jaar tot wel 50% stijgen. De SP wil de gevolgen hiervan in kaart brengen en vraagt iedereen met betalingsproblemen zijn of haar ervaringen te mailen naar zorg@sp.nl

Mensen die thuiszorg krijgen of in een zorginstelling wonen krijgen te maken met de forse stijging. Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten is dit een rechtstreeks gevolg van het kabinetsbeleid. ‘Honderden miljoenen zijn er bezuinigd op de tegemoetkoming voor mensen die veel zorg nodig hebben. Door de ervaringen van cliĆ«nten in kaart te brengen kunnen we dit kabinet de gevolgen van het beleid laten zien. Daarom roep ik iedereen op om zich te melden.’  

Heeft u problemen met het betalen van de eigen bijdrage? Heeft u verkeerde rekeningen gekregen? Mijdt u zorg uit angst voor de hoge eigen bijdrage of heeft u anderszins moeite om de eigen bijdrage te voldoen? Mail uw verhaal naar zorg@sp.nl  

De SP gaat uiteraard vertrouwelijk om met uw gegevens.

Betrokken SP'ers