nieuws

Van Raak: ‘PvdA-voorstel lijstverbinding met SP is krankzinnig’

Ronald van Raak
Ronald van Raak

Op het PvdA-congres heeft de partij zaterdag de wens uitgesproken een lijstverbinding aan te gaan met SP en GroenLinks voor de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar. SP-Kamerlid Ronald van Raak noemt die wens 'krankzinnig' omdat de PvdA eerder lijstverbindingen voor de Eerste Kamer verbood.

'De PvdA wil iets wat niet kan, en dat weten ze ook. In 2011 hebben ze zelf het initiatief genomen om lijstverbindingen voor de Eerste Kamer af te schaffen,' zegt Van Raak. Na de verkiezingen kiezen de Provinciale Staten de Eerste Kamer. 

Van Raak: 'Die lijstverbindingen worden alleen maar gebruikt voor politieke spelletjes. Dat was ook de overweging van de PvdA om deze af te schaffen. Dat de partij nu toch weer een lijstverbinding wil, riekt ernaar dat ze weer politieke spelletjes willen gaan spelen.'

Betrokken SP'ers