nieuws

Petitie: Stop de sluiting van verzorgingshuizen!

Meer dan 45.000 handtekeningen tegen de sluiting van de verzorgingshuizen werden onlangs aangeboden aan staatssecretaris Van Rijn. Door zijn plannen worden 800 van de 1300 verzorgingshuizen in ons land gesloten. Ouderen moeten hierdoor gedwongen verhuizen, of hebben geen toegang meer tot het verzorgingshuis. Emile Roemer sprak met drie mensen die zich zorgen maken over de afbraak van de ouderenzorg. 'Ik word er een beetje misselijk van. Er verdwijnen verzorgingshuizen, mensen moeten langer thuis blijven wonen, maar op de thuiszorg wordt ook nog eens bezuinigd,' zegt Erica Stinisse, thuiszorgmedewerker. 'Dat kan ik niet rijmen.'

Teken de petitie

'Dit slaat helemaal nergens op. Er is geen aandacht meer voor ouderen, alsof ouderen geen recht meer hebben op zorg,' zegt verpleeghuis-medewerker Martien Wijnen.

De SP voert in de Tweede Kamer en daarbuiten actie tegen de afbraak van de ouderenzorg. Sluit je aan en teken de petitie tegen de sluiting van verzorgingshuizen!

Betrokken SP'ers