nieuws

Nieuw SP-hoofdkantoor in juni open

De verbouwing van het nieuwe SP-hoofdkantoor in Amersfoort nadert haar voltooiing. De officiële opening is voorzien halverwege de maand juni.

Vorig jaar besloot de partijraad van de SP dat het oude partijkantoor in Rotterdam – een voormalig magazijn dat betrokken werd in 1977 – definitief te klein, te ouderwets en te arbeidsonvriendelijk is geworden.

Na lang zoeken lukte het om een goed bereikbare plek midden in het land te vinden. Het werd het oude kantoor van de Rabobank aan de Stationsstraat in Amersfoort. Na driekwart jaar verbouwen zal in april de verhuizing plaatsvinden.

‘Het wordt een fantastisch mooi gebouw, uitermate geschikt voor de werkzaamheden die er verricht moeten worden. Een grote, trotse partij verdient een trotse huisvesting. De uitstraling past precies bij de SP: fris, modern, strak en transparant’, aldus partijvoorzitter Jan Marijnissen.