nieuws

Van Middelkoop moet Senaat informeren over homo's in het leger

SP-ers Harry van Bommel en Krista van Velzen willen dat ministers Verhagen en Van Middelkoop bij de Amerikaanse senaat expliciet afstand nemen van de opmerkingen van de Amerikaanse generaal Sheehan. Deze generaal beweert dat de val van Srebrenica te maken heeft met homo's in het Nederlandse leger. Van Bommel: "Van Middelkoop en Verhagen moeten formeel contact opnemen met de Amerikaanse Senaat en daar deze onzinnige opmerkingen weerleggen. Sheehan brengt hier de Nederlandse krijgsmacht in diskrediet om nog maar niet te spreken over het stigma dat hij homo's oplegt."

Volgens Van Bommel is de verklaring die Van Middelkoop inmiddels heeft gedaan een eerste begin, maar niet voldoende. "Een verklaring op de website van het ministerie is leuk voor Nederlanders, maar dat bereikt de Amerikaanse Senaat niet. Deze uitspraken van Sheehan moeten via de formele weg worden afgekeurd."