nieuws

Gerkens: ‘Aanbesteden leidt tot chaos bij tolkendiensten’

De mislukte aanbestedingen leiden tot chaos bij de tolkendiensten die ingezet worden bij asielzaken. SP-Kamerlid Arda Gerkens wil onmiddellijk af van deze mislukte marktwerking: “Aanbesteden zou tolkendiensten goedkoper maken maar nu blijken er niet voldoende tolken beschikbaar te zijn, ze komen niet opdagen of ze spreken de verkeerde taal. Het is werkelijk één grote chaos.”

De aanbesteding leidt op dit moment tot uitstel van rechtszaken, lange procedures en extra kosten. Onaanvaardbaar vindt SP Tweede Kamerlid Arda Gerkens: “Dit is het zoveelste voorbeeld van mislukte marktwerking. Hoe verzint de minister van Justitie het om cruciale diensten voor de voortgang van procedures op deze manier aan te besteden? We zijn aan alle kanten bezig om de rechtspraak effectiever te maken en dan gebeurt dit. Er is geen ruimte voor marktwerking bij publieke diensten. Wanneer dringt dat nu eens door? De minister moet meteen ingrijpen en zorgen dat er een einde komt aan de chaos.”

Betrokken SP'ers