nieuws

Karabulut: Stop subsidie Ramadan

SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft de minister van Integratie vandaag gevraagd om een einde te maken aan subsidiering van moslimgeleerde en theoloog Tariq Ramadan. Karabulut: “Hij bepleit islamitische antwoorden op maatschappelijke problemen. Zoals de paus katholieke antwoorden biedt. Condooms zouden aids niet bestrijden, maar bevorderen. Gelukkig is de paus geen adviseur van de Nederlandse overheid. Dat is Ramadan echter wel en dat is geen goede zaak.”

Ramadan adviseert de gemeente Rotterdam over integratie en burgerschap. Dat kostte de gemeente Rotterdam de afgelopen twee jaar 1,2 miljoen euro. Karabulut is geschrokken van de zeer homo- en vrouwonvriendelijke citaten van Ramadan die afkomstig zijn van cassettebandjes in handen van de Gay Krant. Zo zegt hij: ‘homoseksueel gedrag is een teken van een aandoening, een stoornis en een onevenwichtigheid’. En over vrouwen: ‘Er is een belangrijke regel voor god (Allah). Als je probeert aandacht te trekken door je manier van doen, of door het gebruik van parfum, door je verschijning of door je gebaren, dan bewandel je niet de goede geestelijke weg.'

Karabulut: “Ramadan verkondigt ook andere, vredige boodschappen maar heeft vaker dubbele boodschappen. Dat is nu precies het probleem. Iemand die anti-emancipatie boodschappen verkondigt moet niet op kosten van de belastingbetaler de overheid adviseren. Bovendien moet de minister de scheiding van religie en staat in acht nemen. De islam, het katholicisme of welk ander geloof dan ook, kan niet het antwoord van overheden zijn op maatschappelijke problemen zoals integratie, emancipatie en participatie van migranten en niet-migranten. De overheid moet ons belastinggeld besteden aan goed onderwijs, werk en het bestrijden van segregatie. Niet aan adviseurs met dubbele boodschappen.”