nieuws

AFM onderzoekt overwaarde hypotheken

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet op dit moment bij één of meerdere financiële instellingen onderzoek doet naar beleggingshypotheken met een overwaarde constructie. Dit blijkt uit het antwoord van minister Zalm van Financiën op Kamervragen van SP-Kamerlid Agnes Kant.

De SP stelde vragen na een uitzending van het TROS-programma Radar waarin mensen met een ‘meerwaarde hypotheek’ van de Postbank vertelden dat zij slecht waren voorgelicht over de financiële risico’s van deze hypotheek. Door de dalende beurskoersen waren zij in grote financiële problemen terecht gekomen. Financiële instellingen mogen geen financiële producten verkopen aan mensen die deze risico’s niet kunnen dragen.

Het idee van een maximumhypotheek die wordt gekoppeld aan het inkomen, wees Zalm helaas van de hand.

Lees de antwoorden op de Kamervragen (Ministerie van Financiën)