nieuws

SP-delegatie bezoekt Israël en de Bezette Gebieden

Van 3 tot en met 10 januari 2004 bezoekt een vierkoppige SP-delegatie, waaronder Tweede-Kamerlid Harry van Bommel en senator Anja Meulenbelt, Israël en de Bezette Gebieden.

Doel van de reis is het onderzoeken van de levensvatbaarheid van het vredesproces zoals dat in de Routekaart naar Vrede is vastgelegd, en de diverse alternatieven, zoals het Geneefs Akkoord, die de laatste weken zijn gepresenteerd.

Op zondag en maandag 4 en 5 januari zal de delegatie deelnemen aan de conferentie An end to Occupation, a just peace in Israel-Palestine: The role of Academia in het Ambassador Hotel in Jeruzalem. Aan deze conferentie zal door Israëlische en Palestijnse wetenschappers worden deelgenomen.

Na een kort bezoek aan de Palestijnse president Arafat op dinsdagochtend, wordt een bezoek aan de Gazastrook gebracht. Daar zal worden overlegd met Palestijnse parlementariërs en met Haider Abdel Shaffi, oud-onderhandelaar in Madrid en criticus van Arafat. Later in de week wordt Sakhnin, een Palestijns dorp in Galilea, bezocht evenals een zogeheten niet erkend dorp in Galilea.

Daarnaast zal met diverse Israëlische en Palestijnse activisten worden gesproken over hun opvattingen over de recente ontwikkelingen en hun visie op de toekomst.

Harry van Bommel houdt op deze site een dagboek bij van het bezoek

Dossier Israël