nieuws

ROOD opent Kroondomeinen en sluit het jachtseizoen

Remi Poppe (SP-Kamerlid) en Sjoerd de Jong (voorzitter van ROOD, jongeren in de SP) sluiten op zondag 19 september het jachtseizoen op de Veluwe en openen de Kroondomeinen weer voor het publiek. Het enige wat dan nog geschoten mag worden zijn plaatjes. Net als elk jaar zijn vanaf 15 september de Kroondomeinen afgesloten ten behoeve van drijfjacht op wilde zwijnen. ROOD is een fel tegenstander van de jacht en vindt dat de natuur voor iedereen is en niet alleen voor een elitair gezelschap dat er slechts komt om dieren af te schieten. Poppe en De Jong zullen, om de dieren te sparen, zichzelf ter beschikking stellen om als respectievelijk wild zwijn en hert geschoten te worden. De sluiting van het jachtseizoen begint om 13.00 uur en vindt plaats langs de Amersfoortseweg tussen Apeldoorn en Nieuw-Millingen, vanaf Apeldoorn gezien een klein stukje voor restaurant de Echoput. In verband met de autoloze zondag is komt per openbaar vervoer aanbevolen!