Aanpakkers in het bestuur én erbuiten

SP’ers komen in actie, samen met de mensen. Als buurtbewoner, als activist, als volksvertegenwoordiger én als bestuurder.

50 Jaar in actie

1974: Actie tegen hoge huren, Den Haag. Toen al kwam de SP op voor huurders. Net als nu.

Meer betaalbare woningen

SP-wethouder in Amsterdam Laurens Ivens keert de trend. In de hoofdstad waren er sinds de jaren negentig steeds minder betaalbare woningen. Maar nu lukt het Ivens om met slim beleid het aantal sociale huurwoningen weer te laten toenemen. Ook in andere gemeenten zorgden SP-wethouders voor meer betaalbare woningen.

 

 

1992: 20.000 bomen geplant tegen vuilstort in natuurgebied, Vlaardingen. Natuur en milieu zijn bij de SP al van oudsher in goede handen.

SP-Kamerleden zijn er voor u

De hardwerkende SP-fractie in de Tweede Kamer boekt heel wat successen. Wat te denken van een wet die het scholen verbiedt om kinderen uit te sluiten van kerstvieringen en schoolreisjes, als ouders de ouderbijdrage niet kunnen betalen? 

1993: SP-voorman Jan Marijnissen met Nelson Mandela, Zuid-Afrika. De SP steunde Nelson Mandela (terwijl de Nederlandse regering het Apartheidsregime steunde).

Ook wordt dankzij de SP voor alle coronapatiënten fysiotherapie vergoed. Er komen regels tegen uitbuiting door uitzendbureaus. Krijgen reddingsbrigades meer geld. Wordt kinderarmoede teruggedrongen. Is varend lossen van gif verboden. Komt er meer geld voor sociaal advocaten. En dit zijn maar een paar recente voorbeelden...

1998: Een eigen SP-huisartsenpraktijk, met nadruk op preventie, Oss. Toen al werkte de SP aan betere volksgezondheid. Net als nu.

SP-hulpdiensten

De SP helpt heel direct. Zo helpen SP-hulpdiensten in tientallen gemeenten mensen echt vooruit. Bijvoorbeeld bij het invullen van belastingformulieren. Alles bij elkaar opgeteld ‘verdienen’ SP’ers alleen daarmee al vele tonnen per jaar voor de mensen. Huurproblemen, Sociale Dienst, zorg; SP’ers kennen de weg in de gemeente. En kennen daarom ook de echte problemen van mensen.

2005: Actie Zorg Geen Markt, Den Haag. De SP trapte nooit in de valse beloftes van de marktwerking.

Altijd bezig

Ook lokaal regelen SP’ers van alles. Onlangs bijvoorbeeld een skatepark in Groningen en Hengelo. Eindelijk onderhoud voor honderden schimmelwoningen in heel het land. Het terugdraaien van huurverhoging voor een aantal flatbewoners in Nieuwegein. Extra AED-kastjes in Bernheze. Veiliger verkeer in Utrechtse straten. Te veel om op te noemen.

Word lid van de SP en beslis mee!