Vacature: Online campagnemedewerker (fulltime)

De SP is op zoek naar een Online Campagnemedewerker die het team van de SP wil komen versterken op het terrein van online communicatie. De SP is altijd in de buurt, op straat, maar ook online. Als onderdeel van het mediateam van de SP zorgt de Online Campagnemedewerker hiervoor.

WAT GA JE DOEN?

De Online Campagnemedewerker is continu bezig met het vinden en uitvoeren van de beste manieren om mensen te informeren over onze visie en mensen te betrekken bij de activiteiten van de SP. Je houdt bij wat er speelt onder mensen op onze sociale-mediakanalen, je reageert op vragen en je betrekt mensen bij onze partij. Je bent verantwoordelijk voor het maken van aansprekende en originele online content en zet daarmee online campagnes op. Je bent op zoek naar nieuwe kansen om jouw enthousiasme en SP-standpunten te vertalen naar online content en strategie. Je volgt de actualiteit, analyseert de resultaten van onze online inzet en draagt ideeën aan over hoe we onze partij nog beter kunnen uitdragen.

WIE BEN JIJ?

Je hebt een goed taalgevoel en kunt vlot schrijven, met goede politieke voelhorens. Je denkt graag in beelden en denkt mee om ons verhaal visueel over te brengen. Je bent behendig op de verschillende sociale-mediakanalen en je bent gretig in het vinden van nieuwe manieren om deze kanalen het beste in te zetten. Je handelt snel en stelt niet uit tot morgen wat vandaag kan. Je bent creatief, hebt er lol in om nieuwe dingen te ontdekken en draagt continu ideeën aan. En niet alleen dat: je weet deze ideeën ook concreet om te zetten in online content en campagnes, zowel in taal als in beeld. Je schrikt niet van deadlines en vindt het niet erg om ook buiten kantooruren te werken als nieuws of partijactiviteiten zich aandienen. Je bent goed bekend met onze partij, onze ideologie en onze werkmethoden, draagt deze een warm hart toe en weet die toe te passen in het dagelijkse online werk.

WAT BIEDEN WIJ?

  • Een fulltime baan in het hartje van politiek Den Haag op de SP Tweede Kamerfractie;

  • Contract voor de duur van minimaal een half jaar;

  • De salariëring is overeenkomstig het loongebouw van de SP, met prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voor aanvullende informatie over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Sarah Dobbe, 06 41372737. Solliciteren kan schriftelijk voor 23 juni 2023, door het sturen van een motivatie met CV aan personeelszaken@sp.nl o.v.v. ‘vacature online campagnemedewerker’.