Vacature: Fractiemedewerker Zorg - fulltime

De SP is op zoek naar een medewerker die het team van de SP in de Tweede Kamer wil komen versterken op het beleidsterrein Zorg. De SP is een politieke partij die zich binnen en buiten het parlement inzet voor een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan. Een fractiemedewerker is, samen met de woordvoerder(s) op onderhavige en andere beleidsterreinen, verantwoordelijk voor de inhoudelijke standpuntbepaling en profilering van de fractie.

Wat ga je doen?

Politiek Den Haag is een hectische omgeving. Je weet ’s morgens vaak niet wat er vandaag op je pad komt, maar dat vind je eerder een leuke uitdaging dan een bezwaar. Je bereidt debatten voor en volgt politieke ontwikkelingen op de voet. Je weet wat er in media en samenleving speelt op jouw beleidsterrein en kunt indien nodig, in overleg met je Kamerlid, snel politieke actie ondernemen. Je vindt het leuk en nuttig om buitenparlementaire activiteiten te initiëren en coördineren, zoals het opzetten van acties, het afnemen van enquêtes of het doen van onderzoek. Je onderhoudt een netwerk van contacten en bent in staat om doelgericht werkbezoeken af te leggen en te organiseren.

Wie ben jij? 

Als fractiemedewerker weet je wat er speelt en dat vertaal je in politieke actie. Je vindt het leuk om je ter plekke in de materie te verdiepen. Je hebt goede politieke voelhorens en draagt graag nieuwe ideeën aan. Je bent communicatief vaardig en in staat om een breed netwerk op jouw terrein te ontwikkelen en te onderhouden. Een goede taalvaardigheid is voor deze functie noodzakelijk, want je zult vaak bezig zijn met debatvoorbereidingen, opiniestukken, e-mails en notities. Je bent analytisch, kunt jezelf inhoudelijke dossiers snel eigen maken en daar politieke kansen in ontdekken. Daarnaast denk je graag na over hoe je politieke vraagstukken onder de aandacht van mensen kunt brengen en vind je creatieve manieren om hen een stem in het parlement te geven. Je houdt van aanpakken en klaart de klus. 

Je hebt het werk en denkniveau behorend bij een wetenschappelijke opleiding. Relevante werkervaring strekt tot de aanbeveling. Hetzelfde geldt voor politieke ervaring in de SP of in een maatschappelijke organisatie. Omdat de politiek nooit stil staat, gaat het hier dan ook niet om een ‘9 tot 5-baan’. Je bent dus ook buiten werktijden alert op de actualiteit en vindt het geen bezwaar om ook bij een laat debat of partijactiviteit aanwezig te zijn. Uiteraard ben je een echte SP’er en enthousiast lid van de partij. Het bezoeken van partijbijeenkomsten zoals Congres, Partijraad en regioconferenties zijn vanzelfsprekend.

Wat bieden wij? 

  • Een fulltime baan in het hartje van politiek Den Haag op de SP Tweede Kamerfractie;
  • Een contract voor de duur van een half jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren;
  • De salariëring is overeenkomstig het loongebouw van de SP, met prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wil jij je talent inzetten om met de SP te werken aan gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit? Stuur dan je motivatie en CV naar personeelszaken@sp.nl ovv vacature fractiemedewerker Zorg. Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Meta Meijer (tel: 06-18632850).