Het is dit jaar voor het eerst mogelijk om buiten Nederland te stemmen op de SP in de Eerste Kamer! Op 15 maart kunt u uw stem uitbrengen op onze kandidaten voor het kiescollege niet-ingezetenen. Het kiescollege niet-ingezetenen zal dan op 30 mei stemmen over de kandidaat-Eerste Kamerleden. Zo kunt u als Nederlander, ook als u niet in Nederland woont, uw stem uitbrengen op de SP in de Eerste Kamer.

 

 

SP stemmen: Omdat het anders moet

Met uw stem op de SP kunnen we slechte plannen van het kabinet Rutte in de Eerste Kamer tegenhouden en zorgen voor een eerlijk Nederland.

Terwijl energiebedrijven enorme winsten maken, kunnen steeds meer mensen hun energierekening niet betalen. Door onze energie weer te nationaliseren, kunnen we de winsten inzetten om de energierekening te verlagen.

Ook kan een grote SP met uw stem asociale plannen zoals de nieuwe pensioenwet in de Eerste Kamer tegenhouden. Deze wet, met steun van PvdA en GroenLinks, maakt onze pensioenen onzeker en er is niets geregeld voor mensen met een zwaar beroep om eerder te kunnen stoppen met werken.

Dit moet en kan anders. Met uw stem is een eerlijk Nederland mogelijk. De SP bestrijdt de tweedeling door het organiseren van de solidariteit. De economie moet ten dienste staan van mensen in plaats van andersom. Democratisering van de samenleving geeft ons zeggenschap over de toekomst.

Lees hier meer over onze standpunten   Bekijk onze kandidaten voor de Eerste Kamer

 

 

Onze kandidaten voor het kiescollege niet-ingezetenen

Op deze SP’ers kunt u stemmen!

  1. Ben van Gils (Merksem, België)
  2. Vera Inekci (Vilvoorde, België)
  3. Jochem Visser (Berlijn, Duitsland)
  4. Louk Rademaker (Neuchâtel, Zwitserland)
  5. Peter Giezen (Nettetal, Duitsland)
  6. Erica Wever (Willemstad, Curaçao)
  7. Anthon Thie (Saint-Médard-la-Rochette, Frankrijk)
  8. Peter Hoenders (Rödermark, Duitsland)