Fractiemedewerker Economische zaken en Klimaat en energie – fulltime

De SP is op zoek naar een medewerker die het team van de SP in de Tweede Kamer komt versterken op het beleidsterrein Economische zaken en Klimaat en energie.

De SP zet zich als politieke partij binnen en buiten het parlement in voor een
samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan. Een fractiemedewerker is, samen met de Kamerleden op onderhavige en andere beleidsterreinen, verantwoordelijk voor de inhoudelijke standpuntbepaling en profilering van de fractie.  De medewerker Economische zaken en Klimaat en energie heeft een scherp oog voor deze beleidsterreinen en de ontwikkelingen in beleid en de samenleving. Je weet goed welke standpunten de SP op dit terrein in het verleden heeft ingenomen.

Wat ga je doen?

Je volgt het beleidsterrein, bereidt debatten voor en volgt politieke ontwikkelingen op de voet. Je weet wat er in media en samenleving speelt op jouw terrein en kunt indien nodig, in overleg met je Kamerlid, snel politieke actie ondernemen. Je vindt het leuk en nuttig om buitenparlementaire activiteiten te initiëren en coördineren, zoals het opzetten van campagnes en acties, het afnemen van enquêtes of het doen van onderzoek. Je onderhoudt een netwerk van contacten en bent in staat om doelgericht werkbezoeken te organiseren.

Politiek Den Haag is een hectische omgeving. Je weet ’s morgens vaak niet wat er vandaag op je pad komt, maar dat vind je eerder een leuke uitdaging dan een bezwaar. 

Wie ben jij? 

Als fractiemedewerker weet je wat er speelt en vertaal je dat in politieke actie. Je hebt goede politieke voelhorens en vindt het leuk om nieuwe ideeën aan te dragen. Je bent communicatief vaardig en in staat om een breed netwerk op jouw terrein te ontwikkelen en te onderhouden. Een goede taalvaardigheid is voor deze functie noodzakelijk, want je zult vaak bezig zijn met debatvoorbereidingen, opiniestukken, e-mails en notities. Je bent analytisch, kunt jezelf inhoudelijke dossiers snel eigen maken. Daarnaast denk je graag na over hoe je politieke vraagstukken onder de aandacht kunt brengen en hoe mensen een stem kunnen krijgen in het parlement. Je houdt van aanpakken en klaart de klus. 

Je hebt het werk- en denkniveau behorend bij een wetenschappelijke opleiding. Relevante werkervaring strekt tot de aanbeveling. Hetzelfde geldt voor politieke ervaring in de SP of in een maatschappelijke organisatie. Omdat de politiek nooit stil staat, gaat het hier dan ook niet om een ‘9 tot 5-baan’. Je bent dus ook buiten werktijden alert op de actualiteit en vindt het geen bezwaar om ook bij een laat debat of partijactiviteit aanwezig te zijn. Uiteraard ben je een echte SP’er en enthousiast lid van de partij. Het bezoeken van partijbijeenkomsten zoals Congres, Partijraad en regioconferenties zijn vanzelfsprekend.

Wat bieden wij? 

  • Een fulltimebaan in het hartje van politiek Den Haag op de SP Tweede Kamerfractie;
  • Een contract voor de duur van een half jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren;
  • De salariëring is overeenkomstig het loongebouw van de SP, met prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wil jij je talent inzetten om met de SP te werken aan gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit? Stuur dan je motivatie en CV voor 23 juni 2023 aan personeelszaken@sp.nl ovv vacature fractiemedewerker EZK. Voor aanvullende informatie kun je ook contact opnemen via personeelszaken@sp.nl.