www.sp.nl/economie

Homepage SPSlash Economie

Zoeken in /economie

/economie :: onze mensen

Meer info over Sharon Gesthuizen

Sharon Gesthuizen

Meer info over Paulus Jansen

Paulus Jansen

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Rob Mollink
Sjoerd van Dijk
SP.nl/economie
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Snel einde aan boevenpraktijken bij SMS-diensten

03-02-2010 • De Tweede Kamer steunde vandaag een voorstel van SP-Kamerlid Arda Gerkens om de aanpak van sms-oplichters snel bij wet te regelen. Gerkens: “Na jarenlang strijd kunnen we eindelijk een eind maken aan de boevenpraktijken bij de sms-diensten. Niet langer gaan mensen en zelfs kinderen voor honderden euro's het schip in, omdat ze een sms-abonnement krijgen aangesmeerd dat ze niet willen hebben, en niet kunnen stopzetten.”

Arda GerkensHet voorstel houdt in dat staatssecretaris Heemskerk in februari met een wet moet komen die regelt dat de SMS-dienst moet aantonen dat de aanmelding voor een sms-abonnement volgens de regels is verlopen. Gerkens: “Ik hoor te vaak mensen die zich niet hadden aangemeld, of niet wisten dat ze zich voor een abonnement hadden aangemeld. Vervolgens moest zo iemand dan vechten om zijn gelijk te halen, waarbij hij regelmatig voor dichte deuren komt te staan. Nu kan men het geld gewoon terughalen wanneer er sprake is van misleiding.”

De staatssecretaris wilde ook een wet, maar dan via de trage weg. Gerkens: “Dan zouden we een jaar verder zijn eer dat het geregeld was. De malafide SMS-diensten kunnen ondertussen hun zakken vullen.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top