Rotterdam

DEBAT OVER DE VERCOMMERCIALISERING VAN DE WETENSCHAP

wanneer:
waar: Erasmus Universiteit, Van der Goot gebouw, Burg. Oudlaan 50
De wetenschap staat onder druk. Universiteiten zijn voor financiering steeds afhankelijker geworden van het bedrijfsleven. Daarom organiseren we een debat over de vercommercialisering van de wetenschap op 23 mei in Rotterdam.

Steeds vaker is er sprake van belangenverstrengeling en excessen waarbij bedrijven de resultaten van onderzoek konden beïnvloeden, ook wel WC eend-wetenschap genoemd. ‘Wij van WC-Eend adviseren WC eend’: onderzoek waarbij de conclusies verdacht veel lijken op reclame voor de opdrachtgever. Ook is er te weinig ruimte voor langdurig, fundamenteel en van het bedrijfsleven onafhankelijk onderzoek naar belangrijke (maatschappelijke) vraagstukken.

Het debat wordt gevoerd door: bijzonder hoogleraar Socio-economische transities Derk Loorbach, bijzonder hoogleraar Wijsbegeerte der exacte natuurwetenschappen F.A. Muller,  professor economie van kunst en cultuur Arjo Klamer, directeur van denk- en doetank in duurzaamheid Changerism Vatan Hüzeir en SP-Kamerlid Jasper van Dijk. Het debat begint om 19.30, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. 

Wil je op de hoogte blijven of in je eigen stad een actie of debat (mee) organiseren? Stuur dan een email naar Sandra Beckerman.