column
Lilian Marijnissen:

Emile, bedankt!

De meest betrouwbare politicus van het Binnenhof vertrekt. Ik ben Emile ontzettend dankbaar voor wat hij voor de SP heeft gedaan. Hij heeft onze partij bijna acht jaar geleid en heeft zich tientallen jaren ingezet om Nederland socialer te maken. Ik hoop – en reken erop – dat hij dat de komende tijd zal blijven doen. Aan ons nu de taak om verder te bouwen. Ik ben vereerd dat ik het vertrouwen heb gekregen om daar leiding aan te geven. Wilt u alvast nader kennismaken? Dat kan via SP Facebook live, donderdagavond om 19 uur.

Ruim 15 jaar geleden werd ik actief voor de SP. Waarom? Omdat de SP er is voor de gewone mensen. Niet de carrièrepolitici, de pakken-wat-je-pakken-kunt managers of de grote bedrijven moeten het voor het zeggen hebben, maar de mensen.

Daarom strijden wij in het parlement, maar zeker ook daar buiten, voor een socialer Nederland. Zelf zag ik het in mijn stad Oss. Daar voerden SP'ers actie voor een speeltuin, zodat kinderen veilig konden spelen. En toen dat te lang duurde? Toen bouwden we hem zelf. Later streed ik samen met de thuiszorgdames voor goede zorg, fatsoenlijke lonen en vooral ook: waardering. Dat is waar het om gaat: durven geloven in ons menselijk en sociaal alternatief waarin niet het grote geld maar de mensen het voor het zeggen hebben.

Samen gaan we daarvoor zorgen. Doet u mee?

Betrokken SP'ers