www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Bas Maes
Hanne Drost

/zorg :: agenda

  • Donderdag 21 augustus Zutphen - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij jeugdzorginstelling Intermetzo. Zij begeleiden kinderen en jongeren met meervoudige, complexe problemen.
  • Vrijdag 22 augustus Stegeren - 10:00 uur, Tjitske Siderius brengt een bezoek aan zorglandgoed Stegerveld van de Baalderborggroep waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en intensieve begeleiding krijgen bij een sterk gestructureerd en voorspelbaar dagelijks leven.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kant: Klink moet alle voorkruipzorg wettelijk verbieden

30-03-2009 • Ziekenhuizen mogen patiënten die extra betalen niet eerder behandelen. Dit concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit na onderzoek naar aanleiding van Kamervragen van Agnes Kant en Henk van Gerven. Agnes Kant: “Het is goed dat deze vorm van voorkruipzorg wordt tegengegaan. Dit leidt anders tot een tweedeling tussen mensen met en mensen zonder geld. Er zijn echter wel meer voorbeelden van ongewenste voorkruipzorg, en ik wil dat minister Klink deze allemaal wettelijk onmogelijk maakt.”

Agnes KantEind vorig jaar werd bekend dat het Kennemer Gasthuis in Haarlem patiënten tegen betaling hoger op de wachtlijst plaatste. Die constructie kwam tot stand na bemiddeling van Quality Medical Services. Het bureau garandeerde tegen extra betaling voorkruipen op de wachtlijst en een snelle behandeling in een aantal Nederlandse ziekenhuizen, waaronder het Kennemer Gasthuis in Haarlem. In ruil daarvoor krijgen het ziekenhuis en de specialist samen een extraatje van 900 euro per patiënt. Volgens de zorgautoriteit is dit in strijd met de Wet marktordening gezondheidszorg. De NZa heeft het betrokken ziekenhuis en het bemiddelingsbureau verzocht de werkwijze te stoppen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top