www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes

/zorg :: agenda

  • Donderdag 28 augustus Zwolle - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij Bureau Jeugdzorg Overijssel om in gesprek te gaan over de overheveling van taken naar de gemeenten en de consequenties hiervan voor Bureau Jeugdzorg.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kant: Klink moet alle voorkruipzorg wettelijk verbieden

30-03-2009 • Ziekenhuizen mogen patiënten die extra betalen niet eerder behandelen. Dit concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit na onderzoek naar aanleiding van Kamervragen van Agnes Kant en Henk van Gerven. Agnes Kant: “Het is goed dat deze vorm van voorkruipzorg wordt tegengegaan. Dit leidt anders tot een tweedeling tussen mensen met en mensen zonder geld. Er zijn echter wel meer voorbeelden van ongewenste voorkruipzorg, en ik wil dat minister Klink deze allemaal wettelijk onmogelijk maakt.”

Agnes KantEind vorig jaar werd bekend dat het Kennemer Gasthuis in Haarlem patiënten tegen betaling hoger op de wachtlijst plaatste. Die constructie kwam tot stand na bemiddeling van Quality Medical Services. Het bureau garandeerde tegen extra betaling voorkruipen op de wachtlijst en een snelle behandeling in een aantal Nederlandse ziekenhuizen, waaronder het Kennemer Gasthuis in Haarlem. In ruil daarvoor krijgen het ziekenhuis en de specialist samen een extraatje van 900 euro per patiënt. Volgens de zorgautoriteit is dit in strijd met de Wet marktordening gezondheidszorg. De NZa heeft het betrokken ziekenhuis en het bemiddelingsbureau verzocht de werkwijze te stoppen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top