www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes

/zorg :: agenda

  • Maandag 25 augustus Voorthuizen - 13:00 uur, Tjitske Siderius en Renske Leijten gaan op werkbezoek bij private verslavingszorginstelling Solutions.
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Donderdag 28 augustus Zwolle - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij Bureau Jeugdzorg Overijssel om in gesprek te gaan over de overheveling van taken naar de gemeenten en de consequenties hiervan voor Bureau Jeugdzorg.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Bussemaker moet toekomst Meavita garanderen

29-01-2009 • SP-Kamerlid Renske Leijten wil van staatssecretaris Bussemaker (Volksgezondheid) de keiharde garantie dat het nagenoeg failliete Meavita de zorg aan duizenden mensen in Nederland blijft garanderen. Renske Leijten: “Bos kan banken na foute beleggingen en beheer redden, dat moet Bussemaker dat ook kunnen in de zorg.”

Meavita (Photo ANP)Meavita is een van de grootste zorginstellingen van Nederland die niet alleen thuiszorg maar ook verpleeg- en verzorgingshuizen heeft. De zorginstelling is in zulke financiële problemen gekomen dat voortzetting van de zorg en de huishoudelijke hulp aan de 100.000 mensen op korte termijn in gevaar komt. De financiële problemen worden onder andere veroorzaakt door de te lage tarieven voor de huishoudelijke zorg van de WMO die geregeld wordt door de gemeenten.

Na het debat over de situatie bij Meavita heeft staatssecretaris Bussemaker toegezegd de zorgverlening de volgende twee weken te garanderen. Signaleert u toch dat het mis gaat? Vertel het ons via meavita@sp.nl

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top