www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes

/zorg :: agenda

  • Maandag 25 augustus Voorthuizen - 13:00 uur, Tjitske Siderius en Renske Leijten gaan op werkbezoek bij private verslavingszorginstelling Solutions.
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Donderdag 28 augustus Zwolle - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij Bureau Jeugdzorg Overijssel om in gesprek te gaan over de overheveling van taken naar de gemeenten en de consequenties hiervan voor Bureau Jeugdzorg.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

'Klink moet IJsselmeerziekenhuizen ondersteunen'

16-01-2009 • SP-Kamerlid Henk van Gerven wil dat minister Klink er voor zorgt dat de IJsselmeerziekenhuizen kunnen blijven voortbestaan. De NZa heeft vandaag gezegd vooralsnog geen financiële steun aan de noodlijdende ziekenhuizen te willen verlenen.

Klink heeft in eerdere debatten toegezegd dat hij, ook al zou de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) negatief beslissen, toch overheidssteun aan de ziekenhuizen zou willen toekennen.

Henk van GervenVan Gerven: “Deze ziekenhuizen zijn van groot belang voor de zorg in Flevoland en die kunnen niet zo maar verdwijnen. Als we banken kunnen redden, waarom dan geen ziekenhuizen?”

Daarnaast vindt hij het vreemd dat het ministerie nauw betrokken was bij het opstellen van plannen waar de NZa nu van alles op aan te merken heeft. “Je mag er dan toch op vertrouwen dat het op hoofdlijnen door zou kunnen gaan.”

Henk van Gerven wil volgende week snel een debat met minister Klink over de voortdurende problemen bij de IJsselmeerziekenhuizen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top