www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Bas Maes
Hanne Drost

/zorg :: agenda

  • Donderdag 21 augustus Zutphen - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij jeugdzorginstelling Intermetzo. Zij begeleiden kinderen en jongeren met meervoudige, complexe problemen.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Hoorzitting over invloed farmaceutische industrie

02-03-2005 • De Tweede Kamer organiseert op verzoek van de SP een hoorzitting over de invloed van de farmaceutische industrie op onderzoek naar geneesmiddelen. De Kamer wil wetenschappers en redacteuren van medisch wetenschappelijke tijdschriften ondervragen om een beeld te krijgen van ongeoorloofde beïnvloeding en het achterhouden van onderzoeksresultaten.

Agnes KantAgnes Kant vroeg om de parlementaire hoorzitting omdat steeds meer wetenschappers aan de bel trekken over deze ontwikkelingen. Ook de commotie die de afgelopen tijd is ontstaan over onder meer pijnbestrijder VIOXX en de effecten van antidepressiva van de nieuwe generatie (SSRI’s) op kinderen en jongeren, speelt een rol. Achteraf bleek dat bekende negatieve bijwerkingen door de industrie achter werden gehouden. Naar verwachting zal de hoorzitting volgende maand gehouden worden.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top