www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes

/zorg :: agenda

  • Vrijdag 22 augustus Stegeren - 10:00 uur, Tjitske Siderius brengt een bezoek aan zorglandgoed Stegerveld van de Baalderborggroep waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en intensieve begeleiding krijgen bij een sterk gestructureerd en voorspelbaar dagelijks leven.
  • Maandag 25 augustus Voorthuizen - 13:00 uur, Tjitske Siderius en Renske Leijten gaan op werkbezoek bij private verslavingszorginstelling Solutions.
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Donderdag 28 augustus Zwolle - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij Bureau Jeugdzorg Overijssel om in gesprek te gaan over de overheveling van taken naar de gemeenten en de consequenties hiervan voor Bureau Jeugdzorg.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Leijten wil debat over onduidelijkheid zorgpremie

25-09-2012 • SP-Kamerlid Renske Leijten wil snel een debat met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de onduidelijkheid rond de zorgpremie voor volgend jaar. Door tegenstrijdige berichten is er verwarring ontstaan. Renske Leijten: ‘Op Prinsjesdag waarschuwden de zorgverzekeraars nog voor minstens 100 euro stijging van de premie, terwijl de minister het op twintig euro hield. Dinsdag maakte verzekeraar DSW bekend de premie helemaal niet te verhogen. Welk spelletje wordt hier gespeeld?’

Leijten wil ook opheldering van de minister over de hoge winsten die zorgverzekeraars dit jaar maken. DSW-directeur Oomen sprak vandaag van winsten die ‘haast onmaatschappelijk hoog zijn’. Leijten: ‘Vorig jaar maakten de zorgverzekeraars al 619 miljoen euro winst en zij hebben 3 miljard euro premiegeld onnodig opgepot. Ze hebben zo veel vet op de botten dat je gerust kunt spreken van financiële obesitas. Waarom dalen de zorgpremies niet en stijgt het eigen risico naar 350 euro? De patiënt moet betalen om de kas van de verzekeraars te spekken. Dat moet maar eens afgelopen zijn.'

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top