www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer schept eerste tomatenijs uit gloednieuwe IJs-express

14-08-2012 • SP-leider Emile Roemer heeft vandaag in het Westerpark het eerste speciaal ontwikkelde tomatenijs overhandigd aan de architecten van 2012Architecten. Het internationaal gerenommeerde bureau ontwierp speciaal voor de SP een artistieke ijskar, gemaakt van hergebruikte koelkastdeuren. Culinair journalist Johannes van Dam tekende voor een uniek recept voor tomatenijs, waarmee ROOD, jong in de SP de campagne ingaat. De komende weken zal de IJs-express met het tomatenijs overal in het land te vinden zijn.


Emile Roemer overhandigt een tomatenijsje aan ROOD-voorzitter Lieke Smits

Enkele jaren geleden liet de SP al door Joep van Lieshout een SoeP Express ontwerpen. Hierin wordt al jaren de welbekende – ook door Johannes van Dam samengestelde – tomatensoep geserveerd. Met een zomerse campagne voor de boeg, besloot de SP dat het tijd was voor iets nieuws. De architecten bleken bereid een artistiek, duurzaam en aantrekkelijk ontwerp te maken, waar ROOD en de SP nog jarenlang plezier van zullen hebben.

Emile Roemer in de IJs-express
Emile Roemer in de IJs-express

Roemer: ‘We hebben zin in de campagne. De vooruitzichten zijn goed – zowel qua weer als qua peilingen – en onze mensen zullen overal in het land te vinden zijn. Dat geldt ook voor de SP-jongeren van ROOD. Zij zullen de hele zomer stad en land afgaan om mensen te vertellen dat er 12 september echt iets te kiezen valt. Het gaat erom of we meer van hetzelfde willen of echt een andere kant op willen met Nederland. Willen we het nog liberaler of willen we het nu socialer? En als je met mensen over de toekomst van Nederland hebt, praat dat natuurlijk een stuk lekkerder met zo’n heerlijk tomatenijsje.’

Het recept van het tomatenijs is van de hand van Johannes van Dam
Het recept van het tomatenijs is van de hand van Johannes van Dam

Tomatenijs

Bekijk meer foto's op onze Flickr-pagina en hieronder:

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top