www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes

/zorg :: agenda

  • Donderdag 21 augustus Zutphen - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij jeugdzorginstelling Intermetzo. Zij begeleiden kinderen en jongeren met meervoudige, complexe problemen.
  • Vrijdag 22 augustus Stegeren - 10:00 uur, Tjitske Siderius brengt een bezoek aan zorglandgoed Stegerveld van de Baalderborggroep waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en intensieve begeleiding krijgen bij een sterk gestructureerd en voorspelbaar dagelijks leven.
  • Maandag 25 augustus Voorthuizen - 13:00 uur, Tjitske Siderius en Renske Leijten gaan op werkbezoek bij private verslavingszorginstelling Solutions.
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kooiman: ‘Gegraai bij bloedbank moet eindelijk eens stoppen'

13-08-2012 • Voor het derde jaar op rij trekt de SP aan de bel over de topsalarissen bij bloedbank Sanquin. ‘Het is te gek voor woorden dat de bestuurders van Sanquin nog steeds meer verdienen dan een minister,’ aldus SP-Kamerlid Nine Kooiman.

Kooiman: ‘Terecht is er jaar na jaar ophef geweest over de salarissen, maar bij twee van de drie bestuurders stijgt het salaris dit jaar opnieuw. Een voorzitter van een organisatie, die afhankelijk is van onbaatzuchtige donoren, hoort geen salaris te krijgen van 263.000 euro. Het is belachelijk dat deze bestuurders niet hebben geleerd van hun fouten. De minister moet nu ingrijpen.’

De minister gaf eerder aan dat de salarissen van de bestuurders van Sanquin aan zouden sluiten bij de Beloningscode Bestuurders in de Zorg. Het salaris van de voorzitter komt echter boven die code uit, die een maximum stelt van 190 duizend met een uitloop naar 246 duizend euro in bijzondere omstandigheden. Kooiman: ‘Er zijn geen argumenten om het salaris te vergoeilijken. Zeker niet als je bedenkt dat er een reorganisatie aan de gang is waardoor mensen hun baan kunnen verliezen.’

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top