www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes

/zorg :: agenda

  • Donderdag 21 augustus Zutphen - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij jeugdzorginstelling Intermetzo. Zij begeleiden kinderen en jongeren met meervoudige, complexe problemen.
  • Vrijdag 22 augustus Stegeren - 10:00 uur, Tjitske Siderius brengt een bezoek aan zorglandgoed Stegerveld van de Baalderborggroep waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en intensieve begeleiding krijgen bij een sterk gestructureerd en voorspelbaar dagelijks leven.
  • Maandag 25 augustus Voorthuizen - 13:00 uur, Tjitske Siderius en Renske Leijten gaan op werkbezoek bij private verslavingszorginstelling Solutions.
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

'Mensonterende toestanden in verpleeghuis Sint Jacob moeten per direct stoppen’

08-08-2012 • De SP is ernstig geschrokken van het dagboek dat medewerkers van het verpleeghuis Sint Jacob van Osira Amstelring uit Amsterdam een week lang hebben bijgehouden.

Sadet Karabulut‘De medewerkers luiden terecht de noodklok,’ stelt SP-Kamerlid Sadet Karabulut. ‘Schrijnende voorbeelden van kwetsbare bewoners die niet naar de wc kunnen, niet worden gedoucht en grote risico’s lopen om te vallen. Wij hebben de staatssecretaris verzocht om per direct een einde te maken aan deze mensonterende toestanden.’

Karabulut heeft het dagboek in ontvangst genomen. Ze sprak met de medewerkers: ‘Wij staan samen met jullie in jullie strijd voor goede zorg. Gisteren, vandaag en morgen.' De SP vindt het onbegrijpelijk dat Osira 7 miljoen extra heeft gekregen voor personeel op de werkvloer, maar dat er bij dit verpleeghuis sprake is van onderbezetting, wat leidt tot gevaarlijke omstandigheden. Sadet Karabulut: 'Als er slechts twee verzorgenden zijn op 54 patiënten, verdeeld over drie etages wordt de grens van veiligheid en kwaliteit van de zorg in ernstige mate overschreden. Het is ongelooflijk dat de directie dit toestaat.'

Het dagboek van de medewerkers is te vinden op de site van de Abvakabo.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top