www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Leijten: 'Pleegouders kiezen op tv stap te ver'

07-07-2012 • SP-Kamerlid Renske Leijten vindt het tv programma waarin kinderen hun pleegouders kunnen kiezen te ver gaan. Tv-producent Talpa en Jeugdzorg Nederland schrijven momenteel 1800 pleegouders aan met de vraag of zij een kind in huis willen op nemen.

Renske LeijtenTalpa en Jeugdzorg willen hiermee meer mensen warm maken voor het pleegouderschap. Volgens Renske Leijten is dit een verkeerde manier om de wachtlijstproblematiek op te lossen. 'Kinderen kiezen er niet voor om in deze situatie te zitten. De keuze voor pleegouderschap en een pleegkind moet een zorgvuldige beslissing zijn van beide kanten. Het is onverstandig dit te doen via een tv-programma dat hiermee een morele grens overschrijdt.'

Leijten: 'Dit is het exploiteren van kinderleed, het gaat om kinderen die niet opgevoed kunnen worden door hun ouders. Het is misbruik maken van kinderen door hun leed te vergroten op televisie’. In Kamervragen stelt ze dat de staatssecretaris moet ingrijpen en de voorbereidingen voor dit programma moet staken.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top