www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes

/zorg :: agenda

  • Donderdag 28 augustus Zwolle - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij Bureau Jeugdzorg Overijssel om in gesprek te gaan over de overheveling van taken naar de gemeenten en de consequenties hiervan voor Bureau Jeugdzorg.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Leijten: Redressiehelm baby's in basispakket houden

28-06-2012 • SP Kamerlid Renske Leijten heeft geen begrip voor het plan om de redressiehelm voor baby's uit het basispakket te halen. Een redressiehelm is een hulpmiddel waarmee een afplatting in de schedel van jonge baby's kan worden gecorrigeerd. Volgens minister Schippers gaat het puur om een cosmetische ingreep omdat een plat achterhoofd de ontwikkeling van een kind niet zou belemmeren.

Renske LeijtenRenske Leijten: 'Dit is weer een voorbeeld van ijskoude bezuinigingslogica. Tandzorg is niet meer verzekerd, waardoor aan de staat van het gebit iemands welvaart is af te lezen. Gaan we nu ook naar een maatschappij waarin je aan de vorm van iemands hoofd kunt zien of de ouders geld hadden?'

Het kabinet volgt met het schrappen van de redressiehelm een advies van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). De maatregel moet 3,5 miljoen euro opleveren. Leijten: 'Volgens het CVZ staat de effectiviteit van de redressiehelm niet ter discussie. Het is dus gewoon een centenkwestie. De redressiehelm wordt maar weinig gebruikt, omdat afplatting van de schedel bij de meeste baby's zich vanzelf herstelt. Voor die kleine groep die
wel een helmpje nodig heeft gaan we dat toch niet afpakken?'

'In de zorg wordt veel geld verspild. De zorgverzekeraars geven jaarlijks zo'n 60 miljoen uit aan reclames. Laten we die 3,5 miljoen daar halen, in plaats van bij baby's', aldus Leijten.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top