www.sp.nl/zorg

Homepage SPSlash Zorg

Zoeken in /zorg

/zorg :: onze mensen

Meer info over Renske Leijten

Renske Leijten

Meer info over Henk van Gerven

Henk van Gerven

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Hanne Drost
Bas Maes

/zorg :: agenda

  • Maandag 25 augustus Voorthuizen - 13:00 uur, Tjitske Siderius en Renske Leijten gaan op werkbezoek bij private verslavingszorginstelling Solutions.
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Donderdag 28 augustus Zwolle - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij Bureau Jeugdzorg Overijssel om in gesprek te gaan over de overheveling van taken naar de gemeenten en de consequenties hiervan voor Bureau Jeugdzorg.
SP.nl/zorg
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP roept op tot protest tegen verhoging eigen risico

13-06-2012 • Kamerlid Renske Leijten roept iedereen op die zich wil verzetten tegen de verhoging van het eigen risico naar 350 euro om zich te melden. Op een speciale actiesite verzamelt ze reacties op het verhogen van het eigen risico. Ook wil Leijten weten wat de persoonlijke gevolgen zijn voor mensen. Leijten: ‘De verhoging van het eigen risico is één van de beruchte maatregelen van het Kunduz-akkoord. Het voorstel wordt nu in twee weken door de Tweede Kamer gedrukt en dat verdient protest’.

Renske LeijtenLeijten vindt dat de behandeling van de wet moet worden uitgesteld tot na de verkiezingen. Leijten: ‘Het een na het andere voorstel van de Kunduz-partijen sneuvelt. De kilometervergoeding en aanscherping van de hypotheekrente worden behandeld na de verkiezingen. Dat kan ook met het eigen risico. Er is geen enkele noodzaak om de verhoging nu te behandelen’.

Volgende week bij de behandeling van de wet. Leijten: ‘We gaan proberen om zoveel mogelijk de gevolgen van de verhoging in het parlement een stem te geven. Daarom roep ik iedereen ook op om aan onze oproep gehoor te geven’. Naast Leijten zullen ook haar collega’s Irrgang, Smits, Kooiman, Van Raak, Karabulut en Van Gerven het woord voeren.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top