www.sp.nl/wonen

Homepage SPSlash Wonen

Zoeken in /wonen

/wonen :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Eva de Bakker
SP.nl/wonen
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Vogelaar geeft toe: dienstverlening kleine corporaties inderdaad beter

23-10-2008 • “Blijkbaar is er een structureel maar betrekkelijk klein verschil tussen kleine en grote corporaties voor wat betreft de tevredenheid van de huurders met de dienstverlening van hun corporatie.” Aldus minister Vogelaar in reactie op schriftelijke Kamervragen van SP-Kamerlid Paulus Jansen over een onderzoek dat bewijst dat huurders van kleine woningcorporaties de dienstverlening een stuk beter beoordelen dan de huurders van grote woningcorporaties. Jansen: "Een jaar geleden stelde ik al Kamervragen over eenzelfde onderzoek, dat toen nog door de minister werd afgedaan als niet betrouwbaar. Inmiddels is er dus sprake van voortschrijdend inzicht, al gaat het wel erg langzaam."

Paulus JansenDe onderzoeken bewijzen dat de kleinschaligheid van corporaties van groot belang is. Jansen: "Het minste wat een huurder kan verwachten is toch een goede dienstverlening van de verhuurder. Daarom willen wij de omvang van corporaties maximeren tot 10.000 woningen. Bij die omvang kan de organisatie overzichtelijk blijven en is de afstand tot de huurders beperkt."

Volgens Jansen schuift de minister beetje bij beetje de goede kant op. "Nu is het wachten op de volgende fase van het voortschrijdend inzicht bij de minister: het inzicht dat ze paal en perk moet stellen aan de schaalvergroting in de corporatiesector. Wellicht dat ik haar daarbij kan helpen bij de begrotingsbehandeling in december."

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top