www.sp.nl/wonen

Homepage SPSlash Wonen

Zoeken in /wonen

/wonen :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Eva de Bakker
SP.nl/wonen
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

'Extra geld niet gebruiken voor verplaatsen volkstuinen uit stadswijken'

31-07-2008 • Het extra geld dat de regering uittrekt voor de ontwikkeling van nieuwe volkstuincomplexen moet niet worden gebruikt om bestaande tuinen te verplaatsen naar de rand van de stad. Dat zegt SP-Kamerlid Hans van Leeuwen. "Dat geld moet worden besteed aan uitbreiding van het aantal volkstuinen in de steden en het opknappen van bestaande volkstuinen. Gemeenten die denken met dit extra geld een nieuw complex aan de rand van de stad te kunnen aanleggen om bestaande volkstuinen in de stadswijken te kunnen volbouwen, zijn dus wat mij betreft aan het verkeerde adres."

Hans van LeeuwenDe gemeente Den Haag kondigde onlangs aan 400 volkstuinen in Den Haag Zuid-West weg te saneren. Hiermee verdwijnt 30 procent van de volkstuinen in de wijk. Van Leeuwen: "Dit staat haaks op de wens van de Tweede Kamer, die meerdere malen het belang van volkstuinen in de stadswijken heeft onderstreept. Onlangs roemde ook minister Vogelaar de volkstuinen in het TV-programma Netwerk. Ik verwacht van haar naast woorden ook daden, ze moet de Haagse wethouder Norder op de vingers tikken."

Onder druk van de Tweede Kamer heeft minister Vogelaar voor de komende twee jaar 4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het opknappen en uitbreiden van bestaande volkstuinen en het realiseren van nieuwe volkstuincomplexen. Van Leeuwen: "Den Haag gaat aan de rand van de stad volkstuinen realiseren om de uit Zuid-West weggejaagde volkstuinders alsnog een plekje te geven. Theoretisch kan de gemeente dus aanspraak maken op dit extra geld van Vogelaar. Dit is natuurlijk onacceptabel, omdat zij hiermee worden beloond voor slecht beleid. Daar moet de minister een stokje voor steken."

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top