www.sp.nl/wonen

Homepage SPSlash Wonen

Zoeken in /wonen

/wonen :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Eva de Bakker
SP.nl/wonen
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP'ers in actie voor buitenspeelruimte

25-02-2006 • Zaterdag bezoeken SP-Kamerleden Harry van Bommel en Agnes Kant samen met kandidaat-raadsleden in Almere en Rotterdam buurten waar te weinig speelruimte voor kinderen is. Gemeenten moeten minimaal 3 procent van de ruimte per woonwijk bestemmen voor buitenspelen. Dat is voor de partij een belangrijke eis bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Agnes Kant tijdens een eerdere actie voor straatspeelruimte
Agnes Kant tijdens een eerdere actie voor straatspeelruimte

De noodzaak van een norm wordt vandaag opnieuw onderschreven door een NIPO onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Jantje Beton. Daaruit blijkt dat Nederlanders niet tevreden zijn over de speelruimte in de buurt. De Tweede Kamer behandelt momenteel het initiatiefwetsvoorstel ‘Wet buitenspeelruimte’ van Agnes Kant, waarin een landelijke norm wordt voorgesteld van 3%. Kant: “Voldoende speelruimte lijkt een vanzelfsprekende zaak, maar is dat helaas niet. Te vaak verliezen kinderen het van een parkeerplaats, winkelcentrum of woningbouw. Kinderen zijn immers geen marktpartij waarmee rechtstreeks onderhandeld moet worden. Het is hoog tijd dat we speelruimte voor onze kinderen opeisen, zeker wanneer je realiseert hoe belangrijk buiten spelen is voor hun ontwikkeling.”

Harry van Bommel: “Buitenspelen heeft een positief effect op de sociaal-emotionele, verstandelijke en motorische ontwikkeling van kinderen. Maar het is ook goed voor het gezin, de leefbaarheid in de buurt en op langere termijn voor de gezondheid. Maar bovenal: het is gewoon leuk, kinderen hebben er recht op.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top