www.sp.nl/wonen

Homepage SPSlash Wonen

Zoeken in /wonen

/wonen :: onze mensen

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Eva de Bakker
SP.nl/wonen
OMbudsman
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Ombudsman actie: 'Sociale huurwoningen ook voor middeninkomens'

30-09-2011 • SP-Kamerlid Sadet Karabulut krijgt steeds meer steun voor haar verzet tegen de afspraak tussen Den Haag en Brussel dat middeninkomens niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Nu ook van de VARA-Ombudsman. Eerder sprak een meerderheid van de Kamer steun uit voor haar voorstel waarin Donner wordt opgeroepen in Brussel te regelen dat deze woningen ook voor middeninkomens bereikbaar blijven.

Karabulut is blij met de nieuwe steun: ‘Alle steun is nodig. Donner weigert de wens van een meerderheid van de politiek om in Europa hogere inkomensgrenzen te bevechten uit te voeren. Dat is niet alleen een schoffering van de Tweede Kamer maar vooral ook van de mensen met bescheiden inkomens die nu uit sociale huurwoningen worden geweerd. Deze mensen vallen tussen wal en schip. Zij verdienen vaak niet genoeg om een eigen woning te kunnen kopen en particuliere huren zijn onbetaalbaar. Terecht dat de Ombudsman zich over hen ontfermt. Donner moet zich inzetten voor huurders en onze wijken en zich niet verschuilen achter Brussel.’

Aanstaande vrijdag besteedt de VARA Ombudsman aandacht aan deze kwestie. Ook is de ombudsman een actie gestart. Karabulut roept iedereen op deze actie te ondersteunen. Donderdag 6 oktober praat de Tweede Kamer opnieuw over deze kwestie. Karabulut zal de minister er dan aan herinneren dat hij samen met de SP, de meerderheid van de Kamer en de Ombudsman in actie moet komen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top