www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Bart van Kent
Thijs Coppus

/werk :: agenda

  • Woensdag 17 september Arnhem - 19:30 uur, Sadet Karabulut neemt deel aan een debat over de arbeidsmarkt onder de participatiewet. Georganiseerd door Abvakabogroep WsW in Arnhem.
SP.nl/werk

Standpunt :: Ouderen

Mensen moeten zo lang mogelijk in hun eigen woning of buurt kunnen blijven wonen. Hiervoor dient vanuit de eigen wijk, buurt of dorp zorg beschikbaar te zijn, die mensen hierin ondersteunt. De SP pleit daarom voor kleinschalige, intieme buurtverpleeg- en verzorgingshuizen. Daarnaast moeten seniorenwoningen en aanpasbare woningen gebouwd worden en moeten er meer mogelijkheden geboden worden voor woningaanpassing. Zo wordt gedwongen verhuizing naar grootschalige verzorgings- en verpleeghuizen onnodig.

Ook ouderen moeten kunnen profiteren van welvaartsontwikkelingen. Daarom dient het inkomen van ouderen de koopkrachtontwikkeling van de werkende mens te volgen. Als ouderen het willen, moet het mogelijk zijn om aan het arbeidsproces te blijven deelnemen. Voor hen moeten dan wel dezelfde rechten en plichten gelden als voor alle werkende mensen, zodat geen verdringing van bijvoorbeeld mensen van tussen de 60 en 65 jaar plaatsvindt. De pensioensgerechtigde leeftijd moet 65 blijven, het is niet nodig daaraan te tornen.

Overzicht alle standpunten werk

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top