www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Bart van Kent
Thijs Coppus

/werk :: agenda

  • Woensdag 17 september Arnhem - 19:30 uur, Sadet Karabulut neemt deel aan een debat over de arbeidsmarkt onder de participatiewet. Georganiseerd door Abvakabogroep WsW in Arnhem.
SP.nl/werk

/werk :: Nieuws

Verantwoordelijkheid voor zwerfjongeren moet naar gemeente

17-01-2008 De problemen met zwerfjongeren waar de Rekenkamer vandaag over rapporteert, zijn onder meer te danken aan het feit dat de verantwoordelijkheid voor hulp te zeer verdeeld is, stelt SP-Kamerlid Krista van Velzen. De begeleiding van de jongeren moet volgens haar in eerste instantie een taak van de gemeente worden. “Als iemand van negentien op straat komt te staan zonder geld en met allerhande problemen, moet hij bij zijn eigen gemeente kunnen aankloppen, en niet heen en weer worden verwezen door gemeente en provincie.”

> Lees verder…

Incassopauze voor opkrabbelende dakloze

07-06-2007 De SP wil dat dak- en thuislozen, zodra ze eenmaal onder dak zijn, niet meteen worden bestookt met oude boetes. Het blijkt dat daklozen die eindelijk hun leven weer op de rails krijgen, vaak snel worden geconfronteerd met inhoudingen op de uitkering om oude boetes en incassokosten te betalen, waardoor het hen zeer moeilijk wordt gemaakt om een nieuw en geregeld leven op te bouwen.

> Lees verder…

Opvang kwetsbare groepen: vul niet het ene gat met het andere

19-04-2007 SP-Kamerlid Krista van Velzen maakt zich ernstig zorgen over de opvang van daklozen, verslaafden en vrouwen in de grote gemeenten van Nederland. Vanwege een geplande herverdeling van middelen krijgen de vier grote steden 20 miljoen extra, maar dat moeten de kleinere gemeenten, waaronder middelgrote steden, ophoesten.

> Lees verder…

Regering dreigt ’probleemdaklozen’ op straat te laten

21-02-2005 De zorg voor honderden daklozen met complexe problemen komt vanaf 1 maart onder grote druk te staan. Het ministerie van Volksgezondheid vindt dat de kosten van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) de pan uitrijzen en bevriest daarom het budget. Hierdoor worden vooral daklozen met psychische problemen en de grote steden in grote problemen gebracht. SP-Kamerlid Agnes Kant wil de acute noodsituatie dinsdag aan de orde stellen tijdens het Vragenuurtje.

> Lees verder…

Agnes Kant wil oplossing voor groeiende dakloosheid

09-08-2002 SP-Kamerlid Agnes Kant wil van het kabinet extra maatregelen om het groeiende probleem van dak- en thuisloosheid tegen te gaan. Zij heeft dit gevraagd aan verantwoordelijk minister Bomhoff.

> Lees verder…

Comité Onderdak: ‘Dakloosheid in twee jaar op te lossen’

27-02-2002 ‘Ons land is rijker dan ooit en toch blijft het aantal dak- en thuislozen onrustbarend groeien. Deze maatschappelijke schande kan in twee jaar worden opgelost. De samenleving moet zichzelf hiertoe een zorgplicht opleggen’. Vandaag presenteerde het actiecomité Onderdak hiervoor een tienpuntenplan.

> Lees verder…

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top