www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Bart van Kent
Thijs Coppus

/werk :: agenda

  • Woensdag 17 september Arnhem - 19:30 uur, Sadet Karabulut neemt deel aan een debat over de arbeidsmarkt onder de participatiewet. Georganiseerd door Abvakabogroep WsW in Arnhem.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Armoede werkt niet: Tienduizenden handtekeningen tegen bezuinigingen

06-12-2010 • Een werknemer uit de sociale werkplaats en iemand met een Wajong uitkering overhandigen morgen, gesteund door de SP en de PvdA, tienduizenden handtekeningen aan staatssecretaris van Sociale Zaken Paul de Krom.


Actie!, op de manifestatie van 'Armoede werkt niet' in Den Bosch

Onlangs protesteerden mensen met een arbeidsbeperking en vertegenwoordigers van de SP, PvdA, FNV en de CG-raad op de manifestatie van ‘Armoede werkt niet’. Zij vinden dat de plannen om mensen met een arbeidsbeperking salaris te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen direct van tafel moeten. De manifestatie trok met ruim 1500 mensen ruim twee keer zoveel aanwezigen als verwacht.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut: ‘Uit onderzoek van Maurice de Hond, in opdracht van de SP, bleek al dat 73% van de Nederlandse bevolking tegen de bezuinigingen op mensen met een arbeidsbeperking is. Dat moet ook het kabinet aan het denken zetten. Laat ze banen scheppen in plaats van banen schrappen.’

PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer: 'Het is schandalig dat het kabinet wil bezuinigen op deze groep. Deze mensen komen echt niet vanzelf aan het werk door grof te snoeien in keuringen en uitkeringen. Ook wij willen deze mensen graag helpen aan werk waar dat mogelijk is, maar dat kan ook op een fatsoenlijke manier!'

De overhandiging vindt om 13.00 uur plaats op het Plein in Den Haag.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top