www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Thijs Coppus
Bart van Kent

/werk :: agenda

  • Maandag 25 augustus Utrecht - 09:30 uur, Sadet Karabulut gaat op werkbezoek bij Stichting De Tussenvoorziening
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Woensdag 27 augustus Apeldoorn - 10:00 uur, Tjitske Siderius bezoekt sociale werkplaats Felua Groep in Apeldoorn om onder andere in gesprek te gaan over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Ulenbelt: 'Verbied bonussen bij deeltijd-ww'

04-02-2010 • De SP wil een verbod op bonussen bij bedrijven die gebruik maken van de deeltijd-ww. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt zegt dit in reactie op de bonussen die worden uitgekeerd aan de top van ASML. Ulenbelt: “Topman Eric Meurice van chipmachine fabrikant ASML vult in 2009 zijn zakken met 3,2 miljoen euro, terwijl ASML in datzelfde jaar 15 miljoen euro kreeg van minister Donner om werknemers tijdelijk minder te laten werken. Aan die wanverhouding moet een einde komen.”

Paul UlenbeltDe SP wil dat over de beloning van topmensen afspraken worden gemaakt tussen de raad van commissarissen en de vakbonden. Ulenbelt pleitte bij de introductie van de werktijdverkorting en later de deeltijd-ww voor een verbod op het betalen van bonussen tijdens en 6 maanden na de regeling. Hij stelt voor om dit verbod alsnog in de regeling voor deeltijd-ww op te nemen.

Topman Eric Meurice van ASML zag in 2009 zijn totale inkomen met 77% stijgen naar 3,2 miljoen euro. Tot juli 2009 ontving ASML voor 1100 werknemers werktijdverkorting van 50 procent wat overeenkomt met ongeveer 15 miljoen euro. Daarnaast vroeg het bedrijf een (loon) offer aan het personeel van ongeveer 10 miljoen euro.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top