www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Thijs Coppus
Bart van Kent

/werk :: agenda

  • Maandag 25 augustus Utrecht - 09:30 uur, Sadet Karabulut gaat op werkbezoek bij Stichting De Tussenvoorziening
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Woensdag 27 augustus Apeldoorn - 10:00 uur, Tjitske Siderius bezoekt sociale werkplaats Felua Groep in Apeldoorn om onder andere in gesprek te gaan over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Geen bezuiniging AOW partnertoeslag per 2011

08-12-2009 • Het plan om de AOW partnertoeslag in 2011 af te schaffen moet van de baan. Dat stelt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. Als het aan minister Donner ligt krijgen 65-jarigen die een partner van 55 jaar of jonger hebben vanaf 2011 geen partnertoeslag meer. Ulenbelt: “Een kleine groep mensen wordt zo'n 600 euro per maand afgepakt, terwijl zij zich daar niet op hebben kunnen voorbereiden. Dat kun je niet gewoonweg niet maken.”

Ruim 25 personen die door de maatregel worden getroffen hebben zich bij de SP gemeld en een actiegroep opgericht. Door hun werk wordt het partijen als ChristenUnie en PvdA inmiddels ook duidelijk dat de gevolgen rampzalig zijn. In de media valt te lezen dat deze partijen zich inmiddels bezinnen op hun positie. Ulenbelt: “Dit wordt een hard punt in de begrotingsbehandeling deze week. Je kunt als overheid niet op deze manier met burgers omgaan. Op deze manier zomaar regelingen afschaffen stort mensen in een diep gat.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top