www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Bart van Kent
Thijs Coppus

/werk :: agenda

  • Woensdag 17 september Arnhem - 19:30 uur, Sadet Karabulut neemt deel aan een debat over de arbeidsmarkt onder de participatiewet. Georganiseerd door Abvakabogroep WsW in Arnhem.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP-voorstel overgenomen om alleenstaande ouders in de bijstand te compenseren

30-09-2008 • Er komt een einde aan het korten van alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering zodra het jongste studerende kind 18 jaar wordt. Het voorstel van SP-Kamerlid Sadet Karabulut voor een landelijke regeling is door de Kamer aangenomen.

Er wordt een einde gemaakt aan de ongelijke behandeling van inwonende studenten en scholieren met een alleenstaande ouder in de bijstand. In tegenstelling tot studenten wier beide ouders een bijstandsuitkering ontvangen, wordt de uitkering van de alleenstaande ouder nu fors gekort zodra het kind 18 jaar wordt. Dit kan maandelijks zo’n 250 euro schelen. “Dat was een oneerlijke regeling, en die wordt nu eerlijk gemaakt”, aldus Karabulut.

Nu nog daalt het inkomen van het alleenstaande oudergezin drastisch wanneer de studerende of schoolgaande kinderen 18 jaar worden. Gemeenten kunnen dit inkomensverlies compenseren, maar gaan hier in de praktijk heel verschillend mee om. De SP wil de landelijke regeling zodat deze alleenstaande ouders niet langer benadeeld kunnen worden. Karabulut: “Regel de compensatie voor inkomensachteruitgang en behandel gelijke gevallen ook écht gelijk.”

Met de aangenomen motie moet het kabinet nu de Wet Werk en Bijstand aanpassen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top