www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Bart van Kent
Thijs Coppus

/werk :: agenda

  • Woensdag 17 september Arnhem - 19:30 uur, Sadet Karabulut neemt deel aan een debat over de arbeidsmarkt onder de participatiewet. Georganiseerd door Abvakabogroep WsW in Arnhem.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Toezegging Aboutaleb over banen NEMEF Apeldoorn

13-03-2008 • Het Ministerie van Economische Zaken buigt zich op aandringen van de SP over het aangekondigde vertrek van slotenfabriek Nemef uit Nederland. Door het besluit om de productie van Wenum te verplaatsen naar China en Slowakije verdwijnen honderden banen. Het ministerie wil proberen de arbeidsplaatsen voor de regio Apeldoorn te behouden. Deze toezegging deed de regering naar aanleiding van kamervragen van SP-Kamerlid Paul Lempens. Werknemer Nemef

Lempens veroordeelt het besluit om een winstgevend bedrijf uit Nederland weg te halen 'om nog meer winst te maken'. De consequentie van van het beleid van Nemefs moederbedrijf Assa Abloy is dat 145 banen verloren gaan plus de werkgelegenheid voor 280 mensen van sociale werkvoorzieningen. Het Ministerie van Economische Zaken gaat over de situatie in gesprek met de Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland en de provincie Gelderland, zegt Aboutaleb. In overleg met Nemef wil het ministerie bezien welke mogelijkheden er zijn om de arbeidsplaatsen voor de regio te behouden. De SP zal de regering aan haar toezeggingen houden.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top