www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Thijs Coppus
Bart van Kent

/werk :: agenda

  • Maandag 25 augustus Utrecht - 09:30 uur, Sadet Karabulut gaat op werkbezoek bij Stichting De Tussenvoorziening
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Woensdag 27 augustus Apeldoorn - 10:00 uur, Tjitske Siderius bezoekt sociale werkplaats Felua Groep in Apeldoorn om onder andere in gesprek te gaan over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Fenomeen ‘wegwerppersoneel’ supermarkten aan de kaak gesteld

19-12-2007 • SP en GroenLinks willen dat supermarkten minder gebruik maken van losse jaarcontracten: zolang er werk te doen is, mogen jongeren niet na twee of drie tijdelijke contracten aan de kant worden gezet. Ook moet de Arbeidsinspectie harder optreden tegen uitbuiting en dat jongeren beter worden voorgelicht over hun rechten.

Kamerleden Renske Leijten (SP) en Ineke van Gent (GroenLinks) vragen opheldering aan aan de minister van Sociale Zaken naar aanleiding van de flexinspectie door FVN Jong, ROOD en Dwars, de jongerenorganisaties van SP en GroenLinks. Hieruit bleek dat supermarkteigenaren op grote schaal met tijdelijke contracten werken voor hun vulploeg- en kassamedewerkers. Na twee of drie jaarcontracten worden jonge medewerkers dan aan de kant gezet. SP en GroenLinks willen dat de Arbeidsinspectie beter controleert op de naleving van de Flexwet en jongeren hierover informeren.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top