www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Bart van Kent
Thijs Coppus

/werk :: agenda

  • Woensdag 17 september Arnhem - 19:30 uur, Sadet Karabulut neemt deel aan een debat over de arbeidsmarkt onder de participatiewet. Georganiseerd door Abvakabogroep WsW in Arnhem.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Overheid moet toenemende afhankelijkheid van voedselpakketten halt toe roepen

31-10-2007 • Het aantal mensen dat uit bittere noodzaak een beroep doet op de voedselbank is fors gestegen. Deze trend kan alleen gekeerd worden als de armoede structureel door de overheid wordt bestreden, stelt SP-Kamerlid Sadet Karabulut.

Sadet KarabulutInmiddels zijn er dertienduizend huishoudens die wekelijks zijn aangewezen op een voedselpakket omdat ze niet rond kunnen komen. Een stijging van vijfentwintig procent ten opzichte van het begin van dit jaar. Dit blijkt uit cijfers van de stichting voedselbank Nederland. “De regering moet deze ontwikkeling een halt toe roepen,” zegt Karabulut. “Het is onacceptabel dat in een rijk land als Nederland steeds meer mensen hun hand moeten ophouden bij de bedeling.”

In plaats van het armoedeprobleem structureel aan te pakken investeert de regering volgend jaar slechts een schamele 5 miljoen euro extra in armoedebestrijding. “Daarmee breng je geen verandering in de situatie van de honderdduizenden mensen die structureel tekort komen. De mensen die nu bij de voedselbank aankloppen moeten een fatsoenlijke inkomen krijgen en bijzondere bijstand als dat nodig is.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top